show infohide info

Private Residence, Bedford Park, London. Design Network case studies.

Private Residence
Bedford Park, London

Located in a conservation area in West London, the property is part of a row of three storey terraced houses.

An existing conservatory structure and utility rooms were blocking views and restricting access into the rear garden. A key driver for the client was to integrate the house with the rear garden and improve flows between the spaces. By removing the conservatory and utility rooms a strong visual link has resulted and access to the garden has been vastly improved.

A new kitchen was installed on one half of the ground floor with an informal eating area and oversized doors opening out into the garden.

New openings were cut into the wall separating the kitchen from the formal dining area and conservatory. Rooflights were included to maximise natural daylighting and a swing installed in the conservatory.