show infohide info

Ubud House, Bali, Indonesia. Design Network case studies.

Ubud House, Bali, Indonesia

The existing house was open plan facing on to the adjacent rice fields. The back half of the house contained two bedrooms with a mezzanine studio over. The bath, shower, kitchen and living areas were housed under a traditional alang alang roof, but open to the outside with no external walls. The rear garden area provided privacy but was lacking in natural daylight owing to a high level canopy of coconut trees.

The brief was to utilise the rear garden and include that as usable living area. This would also provide a more suitable location for entertaining with direct access from the main entrance.

New ponds, planters and landscaping were incorporated into the design along with a custom designed six metre stone carving depicting local flora and fauna. The carving provides a feature backdrop to the main pond and entrance.